Hoe creeer ik een eigen yoga serie?

Een gids om jouw innerlijke rijkdom te herwinnen. Creeer de essentie van wat jouw lichaam nodig heeft in 6 weken.

Hoe creeer ik een eigen yoga serie?

Een gids om jouw innerlijke rijkdom te herwinnen


Soms is de verbinding met je lichaam even niet voelbaar. Je voelt je futloos en leeg …. iedereen kent het wel. Andere keren heb je jezelf hervonden: je zit lekker in je vel en hebt energie.

Waar begint die verandering van leeg naar opgeladen? Hoe gaat zo’n transformatie naar zelfliefde precies?Innerlijke transformatie

Iedereen die naar mijn yogalessen komt, verlangt in wezen naar een vorm van fysieke (en vaak ook geestelijke) transformatie. Natuurlijk is regelmatige bewegen gezond, belangrijk en hopelijk plezierig. Maar vaak zijn mensen op zoek naar de oefening die dat stukje lichaam weer tot ‘mijn lichaam’ laat behoren. Die after-yoga-glow, die herken je meteen als je iemand ziet die net yoga heeft gedaan: opgeladen en in innerlijke rust.

Het grote geheim zit in een paar minuten per dag

De leerlingen die regelmatig zelf thuis een paar oefeningen doen zie ik sneller veranderen. Ze leren meer in een les en gaan sneller door leerprocessen om blessures te voorkomen of helen. Die leerlingen zijn in staat te transformeren - soms snel in een paar maanden - maar vaker gedurende jaren. Het geheim zit dus in een paar minuten per dag.


Helpt het jou om:

 • pijnen in spieren en gewrichten zachter te kunnen maken?
 • begrijpen hoe je lichaam werkt?
 • zelf de tools te hebben om te veranderen?
 • meer liefde te ervaren in de verbinding met je lichaam?
 • meer te vertrouwen op jezelf?
 • zwakke delen in je lijf structureel te versterken?
 • vaker een moment te nemen voor jezelf?

Mag ik je begeleiden naar een dagelijks ritueel van rust en innerlijke verbinding?

Mijn aanbod: een nieuwe gewoonte in 6 wekenVoor jou heb ik een cursus gecreeerd, vol met praktische, rationele, emotionele en spirituele tools.

In de cursus: “Hoe creëer ik een eigen yoga serie?‘’ kom je tot de essentie van wat jouw lichaam nodig heeft. Je legt de basis voor een liefdevolle verbinding met je lijf. Daarnaast leg je ook het fundament om een transformatie te kunnen maken. Transformaties gaan in kleine stapjes. Dit is de eerste stap.

In zes weken bouw je aan een nieuwe gewoonte met jezelf.

Ik begeleid je bij iedere stap en iedere fase. Ik loop mee in je innerlijke reis om tot vreedzame coëxistentie te komen met jouw lichaam. Je accepteert alles wat nu nog niet perfect is in je lichaam en van daaruit gaan we aan de slag.

Ga je mee op reis? Naar jouw innerlijke schat?

Een zesweekse reis met persoonlijke begeleiding

 • niet afzien maar genieten
 • in staat om je eigen energie aan te vullen
 • tijd voor jou, iedere dag weer
 • zelfvertrouwen
 • rust in je kop door rust in je lijf
 • gronden, aarden, landen...
 • in kleine korte brokjes
 • past ook in een heel druk leven...


Course Curriculum


  Week 1 - GETTING READY - praktische (deel 2)
Available in days
days after you enroll
  Week 1 - GETTING READY - de eerste oefening uitproberen (deel 3)
Available in days
days after you enroll
  Week 1 - GETTING READY - de laatste voorbereidingen (deel 4)
Available in days
days after you enroll
  Week 2 - STRENGTHS -> cultiveer PLEZIER (deel 1)
Available in days
days after you enroll
  Week 2 - STRENGTHS - Fun with The Fuzz speech (((-: (deel 3)
Available in days
days after you enroll
  Week 2 - STRENGTHS - Dive in some more.... (deel 4)
Available in days
days after you enroll
  Week 3 - WEAKNESSES - cultiveer zelfvertrouwen (deel 2)
Available in days
days after you enroll
  Week 3 - WEAKNESSES - de ontspanning (deel 3)
Available in days
days after you enroll
  Week 3 - WEAKNESSES - knelpunten ontdekken (deel 4)
Available in days
days after you enroll
  Week 4 - OPPORTUNITIES - cultiveert PASSIE (deel 1)
Available in days
days after you enroll
  Week 4 - OPPORTUNITIES - kansen pakken (deel 2)
Available in days
days after you enroll
  Week 4 - OPPORTUNITIES - meebewegen en ontspanning (deel 3)
Available in days
days after you enroll
  Week 4- OPPORTUNITIES - ruimte in de knelpunten (deel 4)
Available in days
days after you enroll
  Week 5 THREATS - cultiveert ZELFLIEFDE (deel 1)
Available in days
days after you enroll
  Week 5 THREATS - deep dive in bedreigingen (deel 2)
Available in days
days after you enroll
  Week 6 - Vooruitkijken
Available in days
days after you enroll
  Dank je wel en.... wat vond je van de cursus?
Available in days
days after you enroll

Your Instructor


Marlies de Koning
Marlies de Koning


Ik ben opgevoed in een beschermd en open-minded gezin samen met een 1,5 jaar oudere zus. Mijn vader was ondernemer en mijn moeder secretaresse. Beide waren ze Nederlands Hervormd en gaven dit losjes door aan ons als kinderen.


Toen ik 13 jaar was werd mijn moeder aangereden en ze viel neer met gebroken ribben en een hersenletsel in een coma. Na een aantal weken coma kwam ze langzaam bij, leerde weer lopen en leerde het leven op een totaal andere manier kennen. Onder andere door deze gebeurtenis liet ik het Christelijk geloof en het geloof in een God, zoals dat aan mij geleerd was, los.


Na de middelbare school heb ik een antroposofisch jaar doorlopen en vervolgens een studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens de start van de studie was ik ook aangenomen bij een dansopleiding maar besloot eerst mijn Ingenieursdiploma te halen (denkende dat mijn ouders dat meer op prijs zouden stellen).

Halverwege mijn studie startte ik yogalessen en ontdekte daar, van binnenuit, in mijn lijf dat er meer was dan alleen dit fysieke leven. Of dat dan God was, dat wist ik niet zo goed.

Omdat het dansen me nog steeds aantrekkelijk leek heb ik tijdens mijn afstudeerproject een propedeuse als dansdocent behaald aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook nu stopte ik omdat ik dacht dat mijn partner dat beter zou vinden. Na de studie als ingenieur (of Master of Science) ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als free-lancer: van grafisch ontwerp tot facilitator van creatieve sessies.

Na een breuk in mijn relatie besloot ik naar de dansacademie gegaan om de studie te voltooien. Halverwege het derde jaar heb ik de studie moeten staken: ik was moe, op en had darmklachten.

Ik kon mijzelf geestelijk en fysiek weer voeden in Houston, waar Robert Boustany Pralaya Yoga gaf. Nog steeds ziek maar geïnspireerd en met nieuwe levenslust ging ik na een maand terug naar Nederland.

Na een ontmoeting met James van Weeren en Gina de Bruin ben ik bij hen de 4-jarige opleiding tot DofNa coach gaan doen. Deze opleidingen zijn de initiatie van het energetische, emotionele en spirituele werk dat ik nu doe.

Sinds begin 2015 heb ik samen met mijn partner een opleiding in ‘’ouderschap’’ mogen ontvangen van een dochter.

Kortgeleden heb ik een Vipassana stilte retraite voltooid, een Reiki en Seichem I initiatie gehad en heb ik een opleiding tot spiritueel kind begeleider afgerond.ENGLISH

Bio marlies

Following an introductory yoga course at Merlijn (Rijswijk), I knew I wanted to do yoga for the rest of my life. I was flabbergasted by that kind of commitment (which I was not used to at all) but found myself there as much of the free evenings I had. Continuing a first yoga education in Montfoort (power yoga), another start wit a hatha education and soon I travelled to Houston to be taught by Robert Boustany, founder of Pralaya Yoga.


I love to teach, to help you find ways to enter parts of the body that seem to remain superficial or stiff. Pralaya Yoga gives in depth knowledge and practical assistance in living, breathing and feeling all layers of your body and with that your own existence.


Frequently Asked Questions


Wanneer begint en eindigt de cursus?
De cursus start zodra je je ingeschreven hebt en eindigt nooit. Het is een complete cursus die je in je eigen tempo kunt doen. Je krijgt gedurende zes weken twee tot drie maal per week een kleine hoeveelheid informatie en je kunt dit in je eigen tempo doen.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Hoe klinkt oneindig? Nadat je je hebt ingeschreven, heb je ongelimiteerde toegang tot de cursus - op alle apparaten die jij kiest.
Wat als ik de cursus toch niet nuttig vindt?
Dat is niet de bedoeling van de cursus! Als je na 1 week ervan overtuigd bent dat deze cursus niet bij jou past dan krijg je het cursusbedrag terug in de vorm van een leskaart. Eventuele gratis leskaarten, bonussen of workshops vervallen.
Ik heb weinig tijd. Kan ik de cursus dan ook doen?
Hoeveel tijd heb je vandaag besteed aan social media of het nieuws? Kreeg je er energie van? Nee? Dan ga je een stukje van die tijd investeren met een groter rendement voor jezelf (-; Grapje hoor, je kunt doen wat je wilt - maar keuzes maken voor jezelf is het belangrijkste.  Je hebt maar 10 minuten per dag nodig. Meer tijd is leuk maar begin met wat voor jou op een ontspannen manier haalbaar is. Heb je een half uur per dag? Dat is dikke vette bonus en je haalt er meer uit. Heb je drie keer per week een kwartier? Dit werkt ook.
Ik doe al dagelijks yoga, is het dan nog nuttig?
Jazeker. Maar wees wel even kritisch in wat je kunt verwachten van de cursus. (supergoed trouwens dat je al yoga doet....fijn he!?) Een gedeelte van de cursus gaat over het verankeren van een nieuwe gewoonte. Dit stukje heb je al gedaan - en daar wordt je je nu bewuster van. Het feit dat je al yoga doet maakt de cursus nog waardevoller.  De cursus nodigt je uit tot een diep innerlijk proces waarbij je je nog veel meer gaat afstemmen op wat je lichaam nodig heeft.  De weken 2 t/m 6 gaan over kracht, zwakte, kansen en bedreigingen. Vanuit die thema's ga je op een andere manier je lichaam en je oefeningen benaderen. Dus wellicht ontstaat er een verandering in je serie, in de keuze van de oefeningen of de manier waarop je jezelf in oefeningen inzet. Ook zul je meer kansen zien om je yoga uit te breiden buiten je mat.
Ik vind het een groot bedrag ineens.
Wat kost het als je dit niet doet en futloos op de bank zit over 3 jaar? Juist ja.... een veel groter bedrag. Je kunt het cursusbedrag zien als een investering die je er stapje voor stapje uit gaat halen. De gewoonte om je met je lichaam te verbinden brengt je terug bij jezelf. Hoe prettiger dit proces hoe meer je hiervan profiteert.
Het lijkt me te zwaar
Alle oefeningen worden op jou afgestemd. Je krijgt specifieke coaching en begeleiding om te leren wat op welk moment voor jou geschikt is. Het doel is te genieten en niet om af te zien en door te zetten. En als je net zo een perfectionist bent als ik: de tip om de lat iets lager te leggen zit in de ruggengraad van de cursus!
Kan ik het wel? Ik heb niet zoveel energie.
Je bent zelf de meest kritische begeleider en juist dat stukje zal ik aanspreken om milder te zijn. Als het voor jou werkt om als eerste een ontspanningsoefening te doen, dan is dat een schot in de roos. Jij bent de expert en ik help je daar te komen. Het feit dat je je dit afvraagt zegt iets over de mate van zelfkritiek en perfectionisme. Relax! Leg de lat wat lager!
Mijn BTW nummer wordt niet geaccepteerd.
Je kunt op deze website van de EU je nummer controleren:  https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatRequest.html Sinds 1 januari 2020 heeft iedere ondernemer in Nederland een omzetbelastingnummer en een BTW identificatienummer. Hier moet je je BTW identificatienummer gebruiken. Je hebt deze in een brief van de Belastingdienst gekregen. Meer info van de Belastingdienst vindt je op deze pagina.

Get started now!